MulanTea


Kombucha telah disebarkan ke seluruh Eropah Timur seperti German,Tibet dan
Tanah Besar China. Namun belum ada penemuan yang tepat mengenainya. Yang pasti ia
telah diwarisi sejak turun temurun lagi. Teh Kombucha adalah minuman zaman silam dari Manchuria
yang mana ia telah dibiakkan melalui proses fermentasi dari ‘Bacterium lylinum’. 

Teh Kombucha ini secara semulajadi adalah anti oksidan yang melambatkan proses penuaan 
dan probiotic yang lebih baik dan hebat berbanding susu kultur.
Asid Laktik yang dikesan dapat mengaktifkan sel pernafasan, meningkatkan oksigen di dalam
darah dan menambahkan tenaga. Ia juga dapat mengimbangi pH darah dalam keadaan
berasid dan secara perlahan meransang fungsi hati (liver) seraya dapat menghalang radikal
bebas sel kenser.

Semasa menapous, kombucha dapat mengurangkan rasa tidak selesa akibat panas.
Sebaik selepas meminumnya, anda akan mengalami rasa sensasi yang menyeronokkan
kerana komponen air teh kombucha yang memasuki saluran darah bertindakbalas
menyingkirkan bahan-bahan kimia beracun akibat dari penggunaan ubatan sintetik.

Comments

Popular Posts